Lansare de carte Dr. Lucian Maidanuc – Templul de aramă. Biografia lui Padmasambhava, întemeietorul buddhismului tibetan

Vă anunțăm cu bucurie că lansarea cărții de debut a colegului nostru, dl. Dr. Lucian Maidanuc, Templul de aramă. Biografia lui Padmasambhava, întemeietorul buddhismului tibetan, va avea loc sâmbătă, 1 iunie, ora 12.00, la Bookfest (standul Editurii Herald).

Lucrarea reprezintă publicarea tezei de doctorat într-o formă ușor și elegant adaptată ca adresabilitate. Cartea deschide o nouă colecție la Editura Herald: Religiile lumii.

Vor lua cuvântul, alături de autor, dna. Dr. Rodica Pop, Consul Onorific al Mongoliei la București, și dna. Prof. dr. Madeea Axinciuc, directorul programului masteral de Studii Religioase – Texte și Tradiții.

Apariție editorială Dr. Lucian Maidanuc – Templul de aramă. Biografia lui Padmasambhava, întemeietorul buddhismului tibetan

Vă anunțăm cu bucurie apariția cărții de debut a colegului nostru, dl. Dr. Lucian Maidanuc, Templul de aramă. Biografia lui Padmasambhava, întemeietorul buddhismului tibetan. Este vorba despre o contribuție unică în domeniul studiilor tibetane și un gest auroral în cultura română.

Lucrarea reprezintă publicarea tezei de doctorat a dlui. Dr. Lucian Maidanuc într-o formă ușor și elegant adaptată ca adresabilitate. Cartea deschide o nouă colecție la Editura Herald: Religiile lumii.

TUTORIAT ADMITERE IUNIE 2024 Programul masteral Studii religioase – Texte și tradiții

Pentru a veni în întâmpinarea viitorilor candidaţi, programul interdisciplinar de masterat Studii Religioase – Texte şi Tradiţii din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine organizează marți, 4 iunie, ora 18.00, o sesiune de tutoriat online, în vederea pregătirii pentru examenul de admitere. Programul beneficiază în acest an de 20 de locuri bugetate și de 10 locuri cu taxă.

Candidaţii vor primi îndrumări cu privire la cerințele interviului și vor afla mai multe detalii despre profilul, activitatea și organizarea masteratului.

Pentru înscriere, vă rugăm să confirmați participarea la adresa: madeea.axinciuc@lls.unibuc.ro

Perioadă de înscriere: 15 mai – 3 iunie 2024

Participanții la tutoriat vor primi detaliile de conectare online după înscriere.

Pagină web:  http://hir.lls.unibuc.ro/studii-religioase/

Facebook:   https://www.facebook.com/studiireligioaseunibuc/

TUTORIAT ADMITERE 2024 Programul masteral Studii religioase – Texte și tradiții

Pentru a veni în întâmpinarea viitorilor candidaţi, programul masteral organizează joi, 18 aprilie, ora 19.00, în cadrul evenimentului Zilele Porților Deschise, o sesiune de pregătire în vederea susţinerii examenului de admitere. Candidaţii vor primi îndrumări cu privire la cerințele interviului și vor afla mai multe detalii despre profilul, activitatea și modul de funcționare a masteratului.

Vă invităm să participați, completând următorul formular de înscriere: https://forms.gle/Zu2uCsk8UyCb6WXk8.

Link grup ZPD Master: https://www.facebook.com/groups/347521547759279

Amânare eveniment_Venerabilul Gonsar Tulku Rinpoche

Evenimentul Din comorile buddhismului tibetan: despre recunoștință, prevăzut pentru vineri, 10 mai, ora 18.00, în Aula Magna a Facultăţii de Drept și avându-l ca invitat de onoare pe Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, se amână din motive legate de sănătate. Îi urăm însănătoșire grabnică Venerabilului Maestru și revenim cu detalii privind evenimentul de îndată ce  organizarea lui este posibilă.

Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche pentru a doua oară la Universitatea din Bucureşti

După un prim eveniment de anvergură organizat la Universitatea din București în 2019, cu tema Despre desăvârşire: ce înseamnă „starea de Buddha”?, Programul de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, în parteneriat cu Asociația Rabten Jampa Ling, vă invită vineri, 10 mai, ora 18.00, în Aula Magna a Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46) la o nouă întâlnire cu Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche de la Centrul de Înalte Studii Tibetane Rabten Choeling din Elveţia.  Organizat sub forma unui dialog, evenimentul se intitulează Din comorile buddhismului tibetan: despre recunoștință, și va pune în lumină aspecte profunde ale înțelegerii și contextualizării atitudinii de recunoștință în viziune buddhistă.
Invitatul de onoare al evenimentului, Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, se află pentru a zecea oară în România unde oferă învățături din anul 2010 și prezintă pentru practicanți, dar și pentru toți cei pasionați de studiul religiei și, în mod particular, al buddhismului tibetan, teme și practici cu o valoare inestimabilă în tradiția buddhistă.
Dialogul va fi susţinut în limba engleză, cu traducere în limba română, şi va fi moderat de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, director al Programului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii.
Evenimentul este deschis publicului larg şi va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

* * *

Venerabilul Maestru Gonsar Tulku Rinpoche, născut în 1949 în Tibet, la Shigatse, este recunoscut la vârsta de trei ani drept a cincea încarnare din linia Gonsar Rinpoche. De la vârsta de şase ani creşte sub atenta îngrijire şi îndrumare a Venerabilului Maestru Geshe Rabten Rinpoche, mai întâi la Mănăstirea Sera din Lhasa – a doua mare universitate monastică din Tibet la vremea respectivă, iar din 1959, în India şi în Europa. Timp de treizeci şi trei de ani, Gonsar Tulku Rinpoche este cel mai apropiat discipol al Venerabilului Geshe Rabten Rinpoche. Din 1986, Gonsar Rinpoche continuă activitatea Maestrului său ca director al Centrului Rabten Choeling din Mont Pèlerin, Elveţia, şi al celorlalte centre Rabten din Europa, predând învăţături în limbile engleză, franceză, germană şi tibetană.
Prof. univ. dr. Madeea Axinciuc este director fondator al Programului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti. Domenii de cercetare: filosofia religiei, religie comparată, literatură biblică, ebraică biblică.

BIBLIA EBRAICĂ: TRADUCERE ŞI INTERPRETARE

BIBLIA EBRAICĂ: TRADUCERE ŞI INTERPRETARE

Şcoală de vară, a V-a ediție, 27-30 septembrie 2021

Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

 

 Programul de Studii Iudaice şi Programul de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti organizează în perioada 27-30 septembrie 2021, în regim online, a V-a ediție a Şcolii de vară Biblia Ebraică: traducere şi interpretare.

Şcoala de vară face parte din proiectul de traducere Biblia Hebraica, proiect desfăşurat la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, sub coordonarea dnei. Prof. dr. Madeea Axinciuc. El reunește cadre didactice, cercetători, masteranzi și alumni ai Programului de Studii Iudaice și ai Programului de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii din cadrul Facultății de Limbi şi Literaturi Străine în strădania de a oferi o traducere academică, neconfesională a textului masoretic.

Până în prezent, au fost traduse şi publicate următoarele volume: Cartea lui Yona. Traducere din ebraica biblică, transliterare şi note (Editura Universităţii din Bucureşti, 2015), Cartea lui Rut. Traducere din ebraica biblică, transliterare şi note (Editura Universităţii din Bucureşti, 2015) și Cartea Psalmilor. Psalmii 1-50, ediție bilingvă, traducere din ebraica biblică, transliterare și note (Editura Polirom, Iași, 2020).

În cadrul Şcolii de vară se va continua traducerea Cărţii Psalmilor. O atenţie deosebită va fi acordată registrului hermeneutic, pornind de la valenţele multiple ale textului ebraic.

La eveniment participă echipa de traducere din cadrul proiectului Biblia Hebraica.

Admitere SEPTEMBRIE 2021: Studii Religioase – Texte și Tradiții (masterat)

Admitere SEPTEMBRIE 2021: Studii Religioase – Texte și Tradiții (masterat)

Admiterea pentru Programul de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii (studii universitare de masterat, cu durata de 2 ani, la zi) se face prin concurs de dosare şi interviu (pe baza bibliografiei de concurs).

Sesiunea: SEPTEMBRIE 2021

Număr de locuri: 19 (12 buget + 7 taxă)

Înscrieri: 11-15 septembrie 2021

Concurs de dosare și interviu: 17 septembrie 2021, ora 14.00, online

Afișarea rezultatelor: 20 septembrie (dată-limită)

Pentru mai multe detalii, accesați: http://hir.lls.unibuc.ro/studii-religioase/admitere/

Admitere

Tutoriat Admitere Studii Religioase – Texte și Tradiții

Tutoriat Admitere Studii Religioase – Texte și Tradiții

Pentru a veni în întâmpinarea viitorilor candidaţi, programul interdisciplinar de masterat Studii Religioase – Texte şi Tradiţii din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine organizează joi, 17 iunie, ora 18.00. o sesiune de tutoriat în vederea pregătirii pentru examenul de admitere. Programul beneficiază în acest an de 20 de locuri bugetate și de 10 locuri cu taxă.

Candidaţii vor primi îndrumări cu privire la cerințele interviului și vor afla mai multe detalii despre profilul, activitatea și organizarea masteratului.

Pentru înscriere, vă rugăm să confirmați participarea la adresa: madeea.axinciuc@lls.unibuc.ro

Dată limită înscriere: 16 iunie 2021

Tutoriat Admitere 2021 – Studii Religioase

Tutoriat Admitere 2021 – Studii Religioase

Pentru a veni în întâmpinarea viitorilor candidaţi, programul masteral organizează vineri, 21 mai, ora 18.00, în cadrul evenimentului Zilele Porților Deschise, o sesiune de pregătire în vederea susţinerii examenului de admitere. Candidaţii vor primi îndrumări cu privire la cerințele interviului și vor afla mai multe detalii despre profilul, activitatea și organizarea masteratului.

Pentru înscriere, vă rugăm să confirmați participarea la adresa: madeea.axinciuc@lls.unibuc.ro

Perioadă de înscriere: 28 aprilie – 20 mai 2021